Over www.eindhoven4044.nl

Deze website is voortgekomen uit www.eindhovenfotos.nl.

Op eindhovenfotos stonden heel wat verhalen over Eindhoven in de oorlogsjaren, 1940-1944.
Uit diverse archieven kwam steeds meer nieuw en uniek materiaal beschikbaar, dat op de website werd geplaatst.
Alle verhalen over de oorlog zijn van eindhovenfotos.nl overgezet naar een nieuwe website eindhoven4044.nl

Het archief Jacques Hermans, dat beschikbaar is gesteld door zijn dochter Katinka Hermans, staat nu voor 90% online. 
Dit archief is inmiddels bij het BHIC ondergebracht.Hermans was een van de leiders van de Partizanen Actie Nederland en van de knokploeg "Sander" uit Strijp.

Uit het archief van Frans Dekkers kwam veel materiaal over Eindhoven in de oorlog.
Jan Spoorenberg verraste ons regelmatig met nieuwe documenten uit zijn zijn Eindhovens archief.
Ook bezochten wij het rhc-eindhoven.nl en het nationale archief. Hiernaast werden er ingezonden verhalen van bezoekers van de website geplaatst. Soms hebben we een gastschrijver.

Wij nodigen u uit om uw herinneringen aan Eindhoven in de oorlogsjaren, naar ons op te sturen. Uw documenten en foto's zijn zeer welkom op contact.

De site wordt beheerd door Jan de Waal. Vaste medewerker is Han Nieman. Beide geboren in Eindhoven en hebben daar lang gewoond en zijn nog steeds verbonden met de stad.

De website is onafhankelijk, zonder reclame of sponsoring. Ieder aspect van de oorlogsjaren komt aan bod. Het accent ligt op het verzet in Eindhoven en omgeving.

Materiaal overnemen van eindhoven4044 is toegestaan, mits u de bron vermeldt:  www.eindhoven4044.nl graag met een actieve link. Stuur dan ook een email aan contact als u materiaal overneemt.
Afbeeldingen zijn voornamelijk uit openbare bronnen en eigen archief. U moet de  afbeeldingen overnemen uit de originele bron en niet uit deze website.

Jan de Waal / Han Nieman, november 2022