Ad Hoynck van Papendrecht ("Frits") schrijft 39 A4-tjes, in 1947, over het ontstaan van de P.A.N. Dit vormt een uniek document, dat een goed beeld geeft van het ontstaan, de organisatie en de activiteiten van de verzetsbeweging P.A.N. Ad Hoynck van Papendrecht is tijdens zijn verzetsjaren 22 tot 24 jaar.
P.A.N. Eindhoven tijdens de oorlog.
Opbouw van de P.A.N. organisatie in Eindhoven tot 18 september 1944.
Overzicht van P.A.N. activiteiten tijdens de bevrijding van Eindhoven.
De P.A.N. in De Kempen: Bladel, Hapert, Reusel, Netersel, Middelbeers, Hoogeloon,
Casteren en Eersel.
Over de P.A.N. in Valkenswaard, Aalst en Waarle.
Over de P.A.N. in Lierop-Asten. waar het kamp Dennenlust was.
Over de P.A.N. in Geldrop, Heeze, Leende, Maarheeze, Budel, Leenderstrijp.
Uitgebreid verslag van de heer A.J. Pekelharing, die de tweede commandant was van de afdeling Zeelst van de P.A.N. Veldhoven.
De namen van P.A.N. leden in Eindhoven en omgeving, zover die bekend zijn.
Hier komen in 2020 nog regelmatig aanvullingen bij te staan.
Hier is het Gedenkboek P.A.N. Partizanen Actie Nederland "Zoals het was" te downloaden en tientallen andere documenten.
Een lijst van Pilotenhelpers in Eindhoven en omgeving. Diverse P.A.N.-leden en verzetsmensen waren ook behulpzaam bij het helpen van de bemanning van
neergestorte vliegtuigen.
Ontwikkeling in Eindhoven 1944 gezien uit Lou de Jong en Borghouts. Link naar alle online delen "Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog".
In het voorjaar van 1947 zet Ad Hoynck van Papendrecht ("Frits"), een van de leiders van de P.A.N, de Partizanen Actie Nederland, zijn ervaringen op papier.
link naar Iman Jacob Van den Bosch
Link naar Th.Tromp
Link naar Cor-Gehrels
Mini-radio’s
Philips vliegenier
Vervalsen documenten
Verzet in Roemenië en Litouwen
April-Mei stakingen 1943
Zij, die sneuvelden. Overzicht van personen, werkzaam bij Philips, die in de mei dagen 1940 en tijdens de oorlogsjaren 1940 -1945 zijn overleden.
Fotopagina van de viering 50 jaar Philips, tevens een protest tegen de Duitse bezetter.
De viering van het vijftigjarig bestaan van de onderneming op 23 mei 1941 liep uit op een vorm van symbolische oranje verzet.
Philips heeft met veel inzet het verzet gesteund en gefinancierd. Allerlei zend- en radiomateriaal, onderdelen en complete zenders werden gebouwd door Philipsmensen, die in het gehele land werden ingezet. Ook werd militaire en economische informatie verzameld en naar Engeland gestuurd. Vitale oorlogsproducten zoals radiobuizen, werden gesaboteerd. Hiernaast is de tewerkstelling in Duitsland tegengewerkt en zijn onderduikers geholpen. Allerlei Philips mensen waren actief in plaatselijke en landelijke verzetsgroepen en in de pilotenhulp. De eerste Philips verzetsmensen, in die periode aangeduid als "illegale werkers", werden al in 1940 opgepakt